ROCK SPEKTAKL U ZVEZDARA TEATRU

Beograd je sinoć doživeo rock prasak! Heroji zlatnih šezdesetih okupljenih u bend „Stari rock majstori“ pred publikom Zvezdara teatra održali su koncert „Otrgnuto od zaborava“ i pokazali da duh koji je nekada vladao prestonicom nije nestao!

Milutin Trninić, Vlada Džet, Predrag Duda Lukić, Novak Nova Dragović, jedina dama među rokerima Zorica Janković i dvadeset petorica drugih, na scenu su istrčali sa prvim mrakom. Zasvirali su uvodni rif instrumentala „Zambesi“, a publika je, kao po komandi, podigla mobilne telefone da ovekoveči istorijski momenat. Inicijator reuniona i večiti dečak, Milutin Trninić, prisetio se tog oktobra 2013. kada su u studiju “Kazablanka” odškrinuta vrata jednog vremena kada je rokenrol revolucija harala Jugoslavijom, a potom je usledilo nekoliko numera uz koje su najhrabriji u sali napravili prve plesne korake. Majstori su 14. februar dočekali spremno. Posle hiljada održanih nastupa, trema se izgleda negde izgubila.

Nizali su se hitovi: „Hang On Sloopy“, „Living Doll“, House of the Rising Sun“, „The Last Time“ i mnogi drugi, da bi sa izlaskom Vlade Džeta na scenu publika doživela pravi delirijum. „Međugradska, molim vas“ podigla je na noge čitavu salu. Usledila je gotovo metafizička razmena energije u kojoj je prestalo da bude važno šta će se i kako svirati. Nakon dva i po sata čistog rokenrola publika ih je skandiranjem ponovo okupila na sceni, a oni su joj uzvratili kultnom i simboličnom „Knocking on Heaven’s Door“. Pratila ih je – kao u bajci o čarobnom sviraču – nepregledna gomila omamljene, začarane dece. Dece cveća.

Ako su želeli da se prisetimo drugačijih vremena – godina kada su zvuci električne gitare prvi put odjeknuli obodima “gvozdene zavese”, a Jugoslavija se u velikom stilu upisala na muzičku mapu sveta – uspelo im je. Doterani i raspoloženi, uz grljenje i jedno “Ništa se nisi promenio/la”, zapevali su i zaigrali rokenrol, kao nekada!

 

Podsetimo: da je duh neuništiv i da rokenrol nema rok trajanja – nekadašnji rivali a danas prijatelji za ceo život – pokazaće Vam zajedno na sceni na novom koncertu, 20. februara!

 

D7D_4432

Milutin Trne Trninić Fotograf: Vojislav Vujanić

 

D7D_4492

Novak Nova Dragović Fotograf: Vojislav Vujanić

D7D_5293

Vlada Janković Džet Fotograf: Vojislav Vujanić

Ivan Vanča Mladenović

Ivan Vanča Mladenović Fotograf: Vojislav Vujanić

Stari Rock Majstori

Stari Rock Majstori Fotograf: Vojislav Vujanić

Božidar Lari Plesničar

Božidar Lari Plesničar Fotograf: Vojislav Vujanić

Vlada Čežek, Aca Slaviković i Dadi Stojanović

Vladislav Vlada Čežek, Aleksandar Aca Slaviković i Dragan Dadi Stojanović Fotograf: Vojislav Vujanić

Publika

Publika Fotograf: Vojislav Vujanić