Rock’N’Roll spektakl sinoć u Zvezdara teatru!

Beograd je sinoć doživeo pravi rock prasak! Heroji zlatnih šezdesetih okupljeni u bend „Stari Rock Majstori“ pred publikom Zvezdara teatra održali su koncert „Euridika ponovo radi!“ i još jednom pokazali da duh koji je nekada vladao prestonicom nije nestao!

Vojislav Vujanic bud3.net

Fotograf: Vojislav Vujanić

Milutin Trninić, Vlada Džet, Ivan Vanča Mladenović, Božidar Lari Plesničar, jedina dama među rokerima Zorica Janković i dvadesetorica drugih, na scenu su istrčali sa prvim mrakom. Zasvirali su uvodni rif, a publika je, kao po komandi, podigla mobilne telefone da ovekoveči istorijski momenat. Osnivač benda „Stari Rock Majstori“ i večiti dečak, Milutin Trninić, prisetio se „Euridike“ – nekadašnjeg hrama kulturnog stvaralaštva mladih Beograđana zlatnih šezdesetih. Uz prepoznatljiv ritam električne gitare otvorena su vrata jednog vremena kada je rokenrol revolucija harala Jugoslavijom, a potom je usledilo nekoliko numera uz koje su najhrabriji u sali napravili prve plesne korake. Majstori su 14. februar dočekali spremno.

Nizali su se hitovi: „Mustang Sally“, „Hanky Panky“ „Words“, Silence Is Golden“, „House Of The Rising Sun“ i mnogi drugi, da bi sa izlaskom Ivana Mladenovića Vanče na scenu publika doživela pravi delirijum. Kultni „Satisfaction“ podigao je na noge čitavu salu. Usledila je gotovo metafizička razmena energije u kojoj je prestalo da bude važno šta će se i kako svirati. Nakon dva i po sata čistog rokenrola publika ih je skandiranjem ponovo okupila na sceni, a oni su joj ponovo neumorno uzvratili.

Ako su želeli da se prisetimo drugačijih vremena – godina kada su zvuci električne gitare prvi put odjeknuli obodima “gvozdene zavese”, a Jugoslavija se u velikom stilu upisala na muzičku mapu sveta – uspelo im je. Doterani i raspoloženi, uz grljenje i jedno “Ništa se nisi promenio/la”, zapevali su i zaigrali rokenrol, kao nekada!

Podsetimo: da je duh neuništiv i da rokenrol nema rok trajanja – Stari Rock Majstori pokazaće Vam zajedno na sceni na novom koncertu u subotu, 20. februara!

Milutin Trninić

Milutin Trninić; fotograf Vojislav Vujanić

Zorica Janković

Zorica Janković; fotograf Vojislav Vujanić

Dušan Kilibarda i Vlada Janković Džet

Dušan Kilibarda i Vlada Janković Džet; fotograf Vojislav Vujanić

Publika

Sala Zvezdara teatra bila je ispunjena do poslednjeg mesta! Fotograf Vojislav Vujanić