ROKENROL LEGENDE PROTRESLE BEOGRAD

Dugo najavljivan i očekivan prvi ovogodišnji koncert Starih rok majstora u Zvezdara teatru, na Dan zaljubljenih -14.februara, protekao je upravo u ritmu ljubavi, sećanja i naravno – rokenrola! Doajeni beogradske rok scene šezdesetih godina, bolji nego ikada, podigli su atmosferu već prvim taktovima legendarnog instrumentala – “Apache”.

Dvadesetpetoro muzičara, smenjujući se na sceni tokom koncerta koji je potrajao nešto više od dva sata, vodili su publiku kroz uspomene, bezbrižne dane kada su igranke bile glavni provod u Beogradu, i kada  je sve bilo – rokenrol.

Ređali su se hitovi: „Stand by me“ „Black is Black“,  „When A Man Loves A Woman“…Publika je već uveliko pevušila i poskakivala na stolicama kada su Nova Dragović, Dadi Stojanović, Dule Kilibarda, Lole Savić, Milutin Trninić, Lari Plesničar i još dvadesetak muzičara, među kojima i jedina dama – Zorica Janković (vokal), doveli atmosferu do usijanja pesmama “Pretty Woman” i “Gloria”, da bi izlaskom Ivana Mladenovića Vanče na scenu, sa kultnim hitom “Satisfaction”, publika doživela pravi satisfaction. Svi su bili na nogama, čak i oni najmlađi posetioci koncerta koje su njihove bake i deke dovele da svoju mladost podele sa tom mladošću koja dolazi i koja bi sve ovo trebalo da sačuva i otrgne od zaborava – što je i bila ideja vodilja celog projekta “Play it Again”.

Naravno da je tražen bis, i naravno da su Stari rok majstori udovoljili svojoj publici – ne samo sjajnom muzikom, već i osmesima, zagrljajima i energijom koju samo oni mogu da stvore.

A to se i vidi na fotografijama Vojislava Vujanića!