DAME SU BIRALE I OVOG 8.MARTA

Stari rok majstori su sjajnom svirkom na koncertu „Dame biraju“, i ovog 8.marta u Zvezdara teatru, još jednom zavrteli sećanja na šezdesete i one dobre stare dane kada je sve bilo rokenrol.

Sa samo njima svojstvenom spontanošću, tridesetak muzičara – nekadašnjih legendi beogradske, i tada jugoslovenske rok scene –  uz sjajno ozvučenje, scenografiju i „najbolju publiku na svetu“, svirali su puna dva i po sata u čast svih dama – i onih kojima su svirali pre pola veka i onih kojima sada sviraju po prvi put. Bila je to igranka poput bezbroj onih na kojima su svirali pre pola veka po Euridici, Dadovu i drugim beogradskim kultnim mestima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon uvodnih instrumentala koji se zagrejali dlanove i srca publike, smenjivali su se na sceni, i uz duhovite opaske vrlo brzo atmosferu podigli do usijanja. Milutin Trninić, Dule Kilibarda, Nova Dragović, Dadi Stojanović, Lari Plesničar, Vlada Džet i još dvadesetak „starih momaka“, započeli su svojevrsno muzičko proputovanje kroz najpoznatije hitove šeste decenije – Stand by Me, Black is Black, When a Man Loves a Woman, San Francisco Nights, Pretty Woman, Proud Mary, i još dvadesetak koji se nalaze na njihovom najnovijem, trećem albumu „Ah, ta dobra stara vremena“

Svojim vokalnim bravurama, Jovan Savić i Zorica Janković (kao jedina dama medju Starim rok majstorima) i digli su na noge i onaj deo publike koji se još kolebao.

I kada je izgledalo da je kraj koncerta, idejni tvorac ovog benda, Milutin Trninić najavio je specijalne goste za to veče, braću Dragog i Žiku Jelića, osnivače YU grupe, koji su se prvi put pridružili celoj postavi i sa njima  odsvirali poslednji blok koji je svojom uvek prepoznatljivom interpretacijom i scenskom harizmom vodio Ivan Mladenović Vanča.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uz legendarni „Satisfaction“ završeno je još jedno nezaboravno veče sa Starim rok majstorima, i njihov treći koncert u ovogodišnjoj seriji.

Stari rok majstori i dalje su fenomen ovog grada. Nekada članovi “Zlatnih dečaka”, “Silueta”, “Crnih bisera”, “Iskri”, okupili su se pre tri godine, na nagovor Milutina Trninića, da se podsete na stare dane i zasviraju za prijatelje. Iz toga se izrodio projekat “Play it Again” – svojevrsna muzička trilogija u kojoj je učestvovalo 38 muzičara, i čiji su finalni  deo, nakon albuma “Otrgnuto od zaborava” i “Euridika ponovo radi”, predstavili ove godine.